Sharing is caring!

Het internet is een geweldige manier om mensen te ontmoeten om potentieel te daten en Zoveel mensen ontmoeten hun partners nu via online dating. Hoewel het een geweldige bron is die binnen handbereik is, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je veilig blijft tijdens het online daten. Deze veiligheidstips voor online dating zouden je daar enorm mee moeten helpen.

1. Ontmoet eerst in het openbaar

De eerste keer dat je deze persoon in het echt ontmoet, moet je op een openbare locatie zijn, zoals een koffiebar of restaurant. Het maakt niet uit hoe lang je al met ze hebt gesproken, het is een fundamentele veiligheidsmaatregel en moet worden opgevolgd wanneer je uitgaat met mensen die je online hebt ontmoet. Als het goed gaat, kun je na een paar datums naar een hotel/ hun plek / je plek gaan, maar pas nadat je je meer op je gemak voelt bij deze persoon.

2. Vertel een vriend en “check in”

Vertel ten minste één persoon in je leven waar je naartoe gaat en met wie. U kunt ook bij hen inchecken om hen te laten weten dat alles OK is. Heb je geen tijd om te bellen of is het gewoon te lastig om dat te doen als je op een date bent? We hebben een app gelanceerd waarmee je contactpersonen kunt toewijzen om mee in te checken. U kunt vervolgens inchecken om hen te laten weten dat alles in orde is of u kunt hen waarschuwen voor een soort gevaar, zodat ze contact kunnen opnemen met de juiste autoriteiten.

3. Doe je onderzoek

Als je geïnteresseerd bent om een bepaalde persoon te ontmoeten, doe dan eerst wat onderzoek naar die persoon. Door hun naam in zoekmachines en andere sociale mediasites te plaatsen, zou u wat meer inzicht in hun leven moeten krijgen. Als je iets schaduwigs ontdekt, is het niet te laat om te redden! Beschouw deze stap niet als stalken, maar als ‘onderzoek’.

4. Videochat eerst

Tegenwoordig zou er absoluut geen reden moeten zijn waarom je date niet bereid is om te videochatten voordat de eerste vergadering doorgaat. Dit geeft je de gelegenheid om ervoor te zorgen dat deze persoon is wie hij of zij zegt te zijn. Met videochat kunt u elkaar ook leren kennen en zien of de vonk nog aanwezig is wanneer u face to face spreekt.

5. Vertrouw op je instinct

Als iemand te mooi is om waar te zijn, online of wanneer je elkaar in het echt hebt ontmoet, wees dan niet bang om het contact met deze persoon te stoppen. Er zijn veel online datingcams en er zijn ook veel meervallen. Als iemand met wie je praat je op enig moment ongemakkelijk voelt, dan is dat die blokkeerknop en ga je naar de volgende!

Deze veiligheidstips voor online daten zullen je gemoedsrust zeker verbeteren wanneer je online daten, en in combinatie met onze SafeDate-app kun je je veiligheid aanzienlijk verhogen wanneer je mannen/ vrouwen ontmoet die je eerder hebt ontmoet op datingwebsites. Volg deze tips om leuke maar veilige datingervaringen op internet te garanderen.

Betrouwbare datingsites zijn natuurlijk ook een must. Lees recensies van diverse sites om te zien wat mensen ervan vinden, zoals Lexa review en Parship review.