Sharing is caring!

Winkelen voor een gebruikte auto kan ontmoedigend zijn. Niemand wil per ongeluk een “citroen” -auto kopen, vol met defecten die op het eerste gezicht niet zichtbaar zijn. Gelukkig zijn er veel middelen en hulpmiddelen die u kunnen helpen een weloverwogen koopbeslissing te nemen. Als je weet waar je op moet letten, kan het kopen van een gebruikte auto van een intimiderende ervaring in een opwindende worden. Haal het giswerk uit het winkelen bij auto’s door deze tips voor het kopen van gebruikte auto’s te volgen en onze checklist voor gebruikte auto’s te bekijken.

1. Doe algemeen onderzoek naar gebruikte auto’s

Voordat u naar de dealer gaat en naar auto’s gaat kijken, maakt u een lijst met de automodellen die u target. Zodra u uw lijst hebt, doet u onderzoek naar elk automodel om veel voorkomende defecten, reparatiekosten en prijspunten te ontdekken wanneer ze ouder worden. Met uw onderzoek in de hand, betreedt u de markt met wat onderhandelingsvermogen en een scherp oog voor de zwakke punten in elk automodel.

2. Zoek de gangbare koers

Kilometerstand en toegevoegde functies kunnen de waarde van een auto be├»nvloeden, dus auto’s van hetzelfde model en hetzelfde jaar kunnen verschillende prijskaartjes hebben. De prijsbepalingstool van Kelley Blue Book kan u helpen een prijsopgave te krijgen.

3. Stel veel vragen

Wanneer u contact opneemt met een dealer of een individuele verkoper, krijgt u zoveel mogelijk informatie over de gebruikte auto. Hier is een lijst met aanbevolen vragen om de verkoper te stellen tijdens uw zoekopdracht:

 • Waarom wordt de auto verkocht?
 • Hoeveel vorige eigenaars zijn er geweest?
 • Kun je de staat van de auto beschrijven?
 • Wat is de kilometerstand op de kilometerteller?
 • Was de auto betrokken bij botsingen?
 • Heeft de auto elektrische schade opgelopen?

4. Voer een fysieke beoordeling uit

Voordat u het gaat centrifugeren, moet u het zorgvuldig inspecteren en controleren op tekenen van lichaamsherstel, overstromingsschade of roest die in de toekomst tot hoofdpijn zou kunnen leiden. Breng de auto indien mogelijk naar een monteur voor een meer gedetailleerde diagnose.

5. Maak altijd een proefrit in de gebruikte auto

Na een grondig onderzoek van de auto, is het tijd om achter het stuur te kruipen. Test de auto zowel op een grote parkeerplaats als op een weg waar u met het voertuig boven 60 km / u kunt rijden. Om de gebruikte auto goed te beoordelen, neem je de tijd om een proefrit te maken en alle componenten te testen, waaronder:

 • Uitlijning van het stuurwiel
 • Remmen
 • Ruitenwissers
 • Airconditioning / verwarming
 • Elektrische ramen
 • Koplampen, gerichte lichten, achterlichten

Als je al het andere hebt getest, schakel je de radio uit en let je op vreemde geluiden die op problemen kunnen wijzen.

6. Ontvang een geschiedenisrapport

Sommige verkopers geven mogelijk geen grote problemen aan de koper door. Om te voorkomen dat u een beschadigde auto koopt, kunt u de schade van voertuig achterhalen om https://www.kentekencheck.nu te bezoeken en een gedetailleerd voertuighistorisch rapport te krijgen.

7. Onderhandel over de prijs

Autoverkopers zullen bijna altijd tegen een hogere prijs aanbieden, dus begin met een realistisch laag aanbod. Vergeet niet je aan je budget- en prijsbeperkingen te houden. Als de uiteindelijke vraagprijs onredelijk is, kunt u altijd weglopen van de deal.