Sharing is caring!

In principe zijn er 5 verschillende soorten hoofdtelefoons. Sommige van deze hoofdtelefoons worden geleverd met een microfoon, andere niet. Als u uw hoofdtelefoon gebruikt voor spraakopnamen of voor uw telefoon, moet u op zoek gaan naar een hoofdtelefoon met een microfoon. Naast de microfoon, zijn de volgende hoofdtelefoons in verschillende stijlen te vinden: oordopjes, in-ear-kanaal, kanaalknoppen, lichtgewicht en full-size hoofdtelefoons. Het volgende zal u helpen de voor- en nadelen van elk type te begrijpen.

Oordopjes, waarom zijn ze nog steeds populaire alternatieven voor koptelefoons

Oordopjes zijn de kleinste op de markt en passen voorzichtig in het oor. Meestal zijn het de hoofdtelefoons met een microfoon of zonder microfoon, die bij uw apparatuur worden geleverd. Voor zover de geluidskwaliteit, oordopjes worden niet beschouwd als de mack papa van de koptelefoon wereld, maar ze zijn zeer draagbaar, gemakkelijk te bevestigen en zal vrij goed werken. Ze blokkeren echter niet veel extern geluid en als ze met een microfoon worden geleverd, is het meestal onhandig om te gebruiken. De meeste consumenten beoordelen oordopjes als de meest ongemakkelijke van de hoofdtelefoons die tegenwoordig op de markt worden verkocht. Bij langdurig gebruik zijn ze vaak moeilijk in de oren te houden.

In-Ear hoofdtelefoons zijn ook erg populair

In de gehoorgang zijn hoofdtelefoons, zoals de naam al doet vermoeden, zo ontworpen dat ze goed in de gehoorgang passen. Een van de voordelen van een in de gehoorgang geplaatste hoofdtelefoon is dat hij klein en gemakkelijk draagbaar is en dat hij in de gehoorgang past – hij helpt om lawaai en afleiding van buitenaf te verminderen. Dit maakt ze een redelijke keuze als u op zoek bent naar een hoofdtelefoon met een microfoon.

De geluidskwaliteit van de gehoorgang in de gehoorgang verschilt sterk van merk tot merk, maar ze worden zeker beschouwd als een stapje hoger dan de oordopjes. Zoals voor de prijs, in gehoorgang koptelefoon met een microfoon normaal gesproken lopen rond de $ 20 – $ 20 dollar meer dan oordopjes volgens Consumer Reports. Deze hoofdtelefoons veroorzaken bij sommige mensen hoofdpijn en kunnen oncomfortabel zijn, wat bij langdurig gebruik tot oorsuizen en oorpijn kan leiden.

Kanaalknoppen zijn op dit moment ook erg populaire hoofdtelefoons

Kanaalknoppen zijn een combinatie van oordopjes en een hoofdtelefoon in de gehoorgang. Het duidelijke verschil is dat ze weliswaar in de oren passen, maar dat ze zijn gemaakt met een zachte, gedempte dop die zachtjes in de gehoorgang past. Als het om kleine, draagbare hoofdtelefoons gaat, zijn ze de beste. Normaal gesproken zijn de kosten gelijk aan die van een hoofdtelefoon in de gehoorgang. Veel modellen worden geleverd met externe inline-microfoons die helpen om hun functionaliteit te verbeteren.