Sharing is caring!

De term media, die het meervoud van het medium is, verwijst naar de communicatiekanalen waarlangs we nieuws, muziek, films, onderwijs, reclameboodschappen en andere gegevens verspreiden. Het omvat fysieke en online kranten en tijdschriften, televisie, radio, billboards, telefoon, internet, fax en billboards.

  • Het beschrijft de verschillende manieren waarop we in de samenleving communiceren. Omdat het verwijst naar alle communicatiemiddelen, kan alles, van een telefoontje tot het avondnieuws op televisie, media genoemd worden.
  • Als we het hebben over het bereiken van een zeer groot aantal mensen, zeggen we dat het om massamedia gaat. Lokale media verwijst bijvoorbeeld naar uw lokale krant, of lokale/regionale TV/radiokanalen.

Media Vroeger kregen we al ons nieuws en entertainment via tv, radio, kranten en tijdschriften. Vandaag de dag neemt het internet het geleidelijk over. Drukkranten hebben het moeilijk als honderden miljoenen mensen per jaar overstappen naar online nieuwsbronnen.

Verschillende soorten media

Media kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdcategorie├źn: broadcast en print. Het internet heeft zich ook ontpopt als een belangrijke speler, aangezien een snel groeiend aantal mensen wereldwijd hun stories, films, vaccinaties, enz. online krijgen.

  • Print Media omvat alle soorten publicaties, waaronder kranten, tijdschriften, tijdschriften, boeken en reportages. Het is het oudste type, en ondanks het lijden sinds de opkomst van het internet, wordt het nog steeds gebruikt door een groot deel van de bevolking.
  • Broadcast Media verwijst naar radio en TV, die respectievelijk in het begin en het midden van de 20e eeuw op de markt kwamen. De meeste mensen halen hun nieuws nog steeds uit tv- en radio-uitzendingen – deskundigen voorspellen echter dat het niet lang zal duren voordat online bronnen het overnemen.