Sharing is caring!

Er is een welbepaald moment waarop velen van ons beginnen te overwegen om een levensverzekering af te sluiten om familieleden en geliefden te beschermen. Het kan zijn na een geboorte van een kind of een pakkende verzekeringscommercial die je interesseert. We raden je aan om goed onderzoek te doen naar alle mogelijkheden want een dierenverzekering vergelijken is tegenwoordig ook een slimme optie.

Wanneer dit moment toeslaat, is het eerste wat de meeste mensen doen is een snelle online offerte te krijgen om hun tarieven te begrijpen. Een meer gedetailleerde beoordeling volgt daarna. Sommige elementen van deze beoordeling zijn intuïtief (leeftijd, gezondheidstoestand, rookstatus, beroep, etc.). Er zijn echter nog enkele andere verrassende beoordelingscriteria die verzekeraars ook in overweging nemen.

welke verzekeringen kiezen

Rijgeschiedenis Speelt Ook Een Rol In Je Verzekeringspremie

Ja, uw rijgeschiedenis is belangrijk, niet alleen voor uw autoverzekeringspremies, maar ook voor uw levensverzekeringstarieven. Als u in het recente verleden een DUI-ongeval had, zult u waarschijnlijk aanzienlijk hogere geciteerde tarieven ervaren dan iemand die een schone rijgeschiedenis heeft. Vergeet niet dat kleinere overtredingen na drie jaar (voor verzekeringsdoeleinden) van uw rijvaardigheidsverleden vallen.

  • Wees gelukkig: Het hebben van een geschiedenis van depressie kan uw levensverzekeringspremies kapen en bijna verdubbelen. De gelukkige mensen ervaren minder gezondheidskwesties en spanning, en vertegenwoordigen zo lager risico voor verzekeringsmaatschappijen.

Verzekeringsdatum Kan Ook Een Grote Rol Spelen Voor Je Verzekeringen

De ingangsdatum van de polis kan soms worden aangepast (ook wel backdating genoemd), wat betekent dat u in sommige gevallen kunt profiteren van lagere premies (gebaseerd op uw jongere leeftijd; als u deze week 50 jaar bent geworden, maar met terugwerkende kracht uw polis tot vorige maand, bijvoorbeeld). Uiteraard moet u alle premies betalen vanaf het moment dat u met terugwerkende kracht de polis heeft afgesloten, maar u kunt in de toekomst wel profiteren van een lager tarief.

  • Gevaarlijke banen (bijv. stuntmannen, bommenwerper) kunnen leiden tot een hoger risico voor uw leven en dus tot hogere verzekeringspremies. Denkt u dat uw werk gevaarlijk is?

Betalingsfrequentie Van Je Verzekeringen

Het jaarlijks betalen van een levensverzekering bespaart verzekeraars administratieve kosten en ze belonen u met lagere premies dan wanneer u uw verzekering maandelijks had betaald. In dit geval moet u echter zorgvuldig plannen, want een groot jaarlijks bedrag kan een aanzienlijk gat in uw huishoudbudget creëren als u de jaarlijkse premie vergeet.