beste alles in een

Sharing is caring!

Het gebrek aan preventie is de moeder van alle computerproblemen. Veel van de IT-beveiligingsrisico’s die we nemen zijn te wijten aan een gebrek aan kennis op dit gebied. We negeren de mogelijkheden van cybercriminelen, waardoor we ons schuldig maken aan gedrag dat ons gemakkelijk slachtoffers kan maken. Je kunt in ieder geval starten met de beste alles in een oplossing tegen dit soort zaken.

Als u wilt dat uw bedrijf wordt gewaarschuwd tegen computeraanvallen, willen we u in dit bericht waarschuwen voor 5 dingen die u moet vermijden om niet overgeleverd te zijn aan crackers en cybercriminelen. Wil je meer weten over het beste internet? Kijk dan snel verder.

Wat Zijn De Risico’s Voor Bedrijven Die Veel Gebruik Maken Van Het Internet

Veel bedrijven leven met de rug naar veiligheidskwesties. Ze denken dat het gewoon een uitgave van geld is, maar het is een reëel risico vanuit verschillende gezichtspunten.

Enerzijds kan het economische kosten met zich meebrengen in de mate dat uw bedrijf wordt stopgezet tijdens de periode dat het incident moet worden opgelost. Aan de andere kant is het verlies van gegevens een steeds duidelijker probleem. Wij zijn niet alleen verantwoordelijk voor het bewaren van onze bedrijfsgegevens, maar ook en vooral van de gegevens van onze klanten.

beste alles in een

Het vermijden van de ernstigste IT-beveiligingsrisico’s in uw bedrijf zou u helpen grote problemen te voorkomen. Hier zijn er 2 van de meest serieuze.

1. WERKEN OP COMPUTERS ZONDER ANTIVIRUSPROGRAMMA’S

Wanneer er geen goede antivirus op uw computers is geïnstalleerd, maar ze wel verbonden zijn met het internet, lopen ze ernstig gevaar. Maar zelfs als u ze niet op het netwerk hebt aangesloten, kunt u mogelijk malware via een USB-stick krijgen.

  • Veel van de computervirussen, Trojaanse paarden en wormen die een computer binnenkomen, kunnen worden verwijderd of geblokkeerd door goede antivirussoftware. Het is aan jou.

2. GEEN BACK-UP, OF EEN SLECHTE BACK-UP, VAN DE GEGEVENS

Als u geen back-up maakt, loopt u het risico dat u veel belangrijke bestanden kwijtraakt. In de onderneming kunt u zelfs klantendatabases of productcatalogi opslaan of zelfs beheersoftware laten installeren. Het niet hebben van een systeem dat veilige, versleutelde back-ups genereert, is in ieder geval zelfmoord.

Er zijn er die dat wel doen, maar ze doen het slecht. Het slaat ze op de computer zelf op, zodat ze uiteindelijk, als de computer wordt getroffen, ook verloren kunnen gaan. Het kan ze ook opslaan op apparaten zoals USB-sticks of externe harde schijven, die in ieder geval fysieke apparaten zijn en, indien aangesloten op de computer, ook geïnfecteerd kunnen raken.